Mer om Forsell Teknik AB

Om oss

Jag heter Peter Forsell och är systemintegratör. Jag jobbar med flera lokala företag såsom Borå Pannan, Partab AB, Bergteamet, Ursviken m.fl. Alla dessa bolag har behov av innovativ automationsteknik för att göra sig globalt konkurrenskraftiga.

Vi har alla extra högra krav på oss eftersom vi slåss mot storstäder och stora producenter om jobb och teknik. Därför är det extra viktigt för oss att använda prisvärd och kraftfull automationsteknik.

Har nöjet att från 2017 så säljer vi SprutCam.
SprutCam kan hantera off line robot programmering.
Kontakta oss för en demo eller skicka in en fil till oss så lägger vi upp en visning av din detalj på youtube. Det finns moduler för det mesta som du kan hitta på med en robot.

Svetsa, skär, fräs, grada, putsa måla mm.
Kombinera med åkbanor flera robotar samtidigt, bord som tilltar och roterar.

Hela Sverige

Forsell Teknik AB finns i Skellefteå men vi jobbar över hela Sverige. Vi jobbar med modern teknik och använder oss av nätet i kontakterna med dig som kund. Det går att du kan titta på våra ritningar, ta del av offerter, plocka hem handböcker och annan information när det passar dig.

All information som du som kund behöver finns i vårt digitala nätkontor som du kommer åt med en helt vanlig webläsare.

Forsell Teknik AB kan hjälpa dig med projektledning, ritningar, skräddarsydda maskiner för industriföretag och programmering av maskiner.

Historia
Har du någon gång öppnad Nyåkers peppar kakors röda plåtburk de senaste 21 åren och irriterar dig över att tejpen som håller locket inte går att få bort så har du varit i kontakt med Peter Forsell första skapelse. Det var så det hela började. Nyåkers pepparkakor var ute efter ett sett att försegla burken med automatik.

Arne Forsell (Peters pappa) var då ägare av Arfo och var som man sa då en uppfinnare. På en mässa hade Peter Forsell kommit över ett cad program (Vellum ) ett 2d design program för pc. Sagt och gjort utan utbildning så designades en teip maskin där man kunde lägga upp 5 burkar på kö för automat tejpning. Så var designen klar men det saknades en styrning. Jag hade hittat ett simpelt styrsystem Keence på en mässa och bestämde mig för att prova. Ett elschema skapades och elektroniken kopplades ihop. På den tiden fanns det en komplett manual som lästes rakt igenom och maskinen programmerades därefter. Det var inte endast maskin design utan jag även byggde maskinerna från början till slut. Design, beställa, borra, kapa, svarva, fräsa, montera, driftsätta.

Maskinerna har varit många.
I ungefärlig ordning.