Aktuellt

Aktuellt

Tid är pengar.

Det är en gammal sanning som bara tycks bli mer och mer aktuell för varje år som går. Det gäller inte minst för företagen som genom tidsbesparingar kan göra verksamheten mer lönsam. Lösningen stavas automationsteknik, och här kan Forsell Teknik AB göra en väsentlig insats.

Peter Forsell som driver Forsell Teknik AB brukar säga att hans företag säljer världens mest efterfrågade produkt, nämligen tid. Det handlar om professionell automationsteknik.

Vi säkerställer att kundens maskinpark fungerar effektivt med minimalt med spill. Vi ser till att produktionen flyter och att det inte finns några flaskhalsar, säger Peter som från början drev verksamheten tillsammans med sin bror Jörgen under företagsnamnet Forsell Maskin.

Vi tillverkade automationsutrustningar för industrin och hade två huvudkunder; Partab i Kalix och ABB Power Technologies i Piteå. 2010 valde vi att gå skilda vägar när Jörgen fortsatte driva Forsell Maskin medan jag startade Forsell Teknik. Samarbetet oss emellan är perfekt och mycket gynnsamt för våra kunder, säger Peter.

Skräddarsydda lösningar
Prisvärd och kraftfull automationsteknik gör företag mer konkurrenskraftiga. Forsell Teknik bistår med projektledning, ritningar, skräddarsydda maskiner för industriföretag och programmering av maskiner.

Vi gör förslagsritningar kring en industris automation och utgår från kundens önskemål. Vi genomför en förstudie, lämnar ett förslag i 3D, och när kunden är nöjd lämnar jag över ritningen till en underleverantör, till exempel Forsell Maskin eller Nordramp som tillverkar utrustningen. Därefter utför jag montering, programmering, driftsättning och slutkontroll, berättar Peter Forsell.

Forsell Teknik AB kan också bistå med ovärderlig hjälp för kunder som ska projektera en ny produktionslinje och behöver en erfaren projektledare. Forsell Teknik planerar, projekterar och ritar upp effektivt fungerande produktionslinjer för bästa möjliga slutresultat.

Ny mjukvara på gång
För Forsell Teknik AB är inga uppdrag vare sig för stora eller för små. En av företagets kunder är schweiziska Bystronic som är en av världens största tillverkare av planlaser.
Peter jobbar hela tiden målmedvetet med ett tydligt framtidsfokus.

Från och med nästa år kommer jag och Mikael Rahm att börja saluföra SprutCAM som är ett CAM-program för CNC-maskiner och robotar. Det är en rysk mjukvara som rönt stora framgångar och som vi blivit återförsäljare för.

Största skillnaden gentemot vanligare cam program är deras robotmodul som gör verktygs banor till fräsning svetsning, cladding eller skärning med en standard industri robot.
Det känns väldigt i tiden och intresset har varit högt redan innan vi börjat med försäljning.

Programmet kompletterar företaget p? ett bra sett och ger oss en större bredd mot kunden, berättar Peter Forsell avslutningsvis.

Forsell Teknik AB

Skräddarsydda Lösningar

Prisvärd och kraftfull automationsteknik gör företag mer konkurrenskraftiga. Forsell Teknik bistår med projektledning, ritningar, skräddarsydda maskiner för industriföretag och programmering av maskiner.

01

Projektledning

Vi kan agera som projektledare för kunder som behöver planera och genomföra projekt, inklusive produktionslinjer.

02

Ritningar

Forsell Teknik kan skapa ritningar och planer för automationsprojekt och produktionslinjer.

03

Skräddarsydda maskiner

Vi erbjuder skräddarsydda maskiner som är utformade enligt kundens specifika behov och önskemål.

04

Programmering av maskiner

Vi kan utföra programmering av de maskiner de tillhandahåller för att säkerställa deras effektivitet.

05

Förslagsritningar i 3D

Vi erbjuder 3D-förslagsritningar för att visualisera automationsprojekten och maskinerna.

06

Montering

Forsell Teknik tar hand om monteringen av maskinerna och automationsutrustningen.

07

Driftsättning

Vi ansvarar för att få utrustningen i drift och se till att den fungerar korrekt.

08

Slutkontroll

Vi utför slutkontroller för att säkerställa att allt fungerar enligt förväntningarna.